ONS TEAM

6T7A2070.JPG

EMILIE CLAERBOUT

Chiropractor & Lactatiekundige

Emilie is ‘Doctor of Chiropractic’ en studeerde daarvoor 5 jaar fulltime aan de universiteit in Engeland. Kort daarna behaalde ze  postgraduaat Lactatiekunde aan de Artevelde Hogeschool.  

Als chiropractor is ze gespecialiseerd in de diagnose, behandeling en preventie van van gewrichts-, spier- en zenuwaandoeningen. 

Ze behandelt mensen van alle leeftijden (geboorte t.e.m. pensioen), maar heeft een specifieke affiniteit voor de begeleiding van baby's, (zwangere) mama's en borstvoeding.

Na een fantastische werkervaring bij een gerenommeerde praktijk in Waregem, voelde ze zich klaar om deze praktijk op te richten.

Wanneer ze niet in de praktijk zit, is ze vaak extra opleidingen aan het volgen, wandelt ze met haar hond Gaston, of is ze aan het werk als vrijwillig ambulancier.

Sinds recent is ze ook actief als docent voor het postgraduaat Lactatiekunde en voor het West-Vlaams Opleidingscentrum voor Brandweer- Redding- en Ambulancediensten. 

Je kan Emilie consulteren in onze praktijk in Kortrijk, maar ook in Huisartsenpraktijk Groei! te Wondelgem. 

LISA DECEUNINCK

Vroedvrouw

‘Ontdek de geruststelling van een persoonlijke begeleiding voor en na je bevalling.’


Wie is Lisa?

  • diploma bachelor in de Vroedkunde, behaald aan Vives Hogeschool in Kortrijk

  • zelfstandig vroedvrouw sinds september 2021

  • mama van Femi (°2014) en Elli (°2016)

  • gehuwd met Arne

  • woont in Heule

  • geniet van wandelen, fietsen en reizen samen met familie en vrienden.


Elke zwangerschap is uniek, juist daarom streef ik er naar iedereen op een persoonlijke manier te begeleiden voor en na de bevalling. Ik begeleid je graag vanaf het ogenblik dat je zwanger bent tot je baby de eerste verjaardag viert.


Waarvoor kun je bij mij dan bij mij terecht?

  • Pre- en postnatale zorgen

  • Begeleiding tijdens de arbeid

  • Infosessies rond zwangerschap, arbeid & bevalling, borstvoeding…


Ik kijk er naar uit om kennis te maken en jullie met raad en daad bij te staan in een unieke periode in jullie leven.

6T7A2042_edited_edited.jpg
160663448_3772041642831439_8355194914767

STEFFIE DE SCHACHT

Vroedvrouw & Lactatiekundige i.o.

Steffie werkt al enkele jaren als zelfstandig vroedvrouw in regio Zedelgem/Brugge en ondersteunt Lisa wanneer nodig in regio Kortrijk. Haar eigen website vindt je alvast HIER.


Ze heeft uitgebreide ervaring in alle aspecten van het vroedvrouw-wezen en laat ouders graag vrij om hun eigen visie te volgen als het om hun gezin gaat, ondersteund door haar professionele evaluatie en advies. 

Momenteel rondt ze het Postgraduaat in Lactatiekunde af aan Artevelde Hogeschool Gent .

Naast het ondersteunen van gezinnen, is Steffie ook actief als docent binnen verschillende opleidingen zoals spoedbevalling, seksuele opvoeding etc.


Contacteer haar telefonisch via 0472740898 om een afspraak vast te leggen, dit kan van zodra je ontdekt dat je zwanger bent of zelf al ervoor! Steffie werkt geconventioneerd.