ONS TEAM

6T7A2070.JPG

EMILIE CLAERBOUT

Chiropractor & Lactatiekundige

Emilie behaalde haar Master of Chiropractic aan het AECC University College in Bournemouth, Engeland. Momenteel studeert ze het Postgraduaat Lactatiekunde bij aan de Artevelde Hogeschool in Gent en blijft ze zich verder specialiseren in chiropractie voor baby's/kinderen en zwangere vrouwen.

Ze behandelt mensen van alle leeftijden (geboorte t.e.m. pensioen), maar heeft een specifieke affiniteit voor de begeleiding van baby's, (zwangere) mama's en borstvoeding.

Na een fantastische werkervaring bij een gerenommeerde praktijk in Waregem, voelde ze zich klaar om deze praktijk op te richten.

In haar studententijd was ze een jaar lang European Director van het World Congress of Chiropractic Students en werkte ze als onderzoeksassistent voor haar universiteit aan projecten met onder andere de European Space Agency (ESA). In haar laatste jaar was ze ook coördinator voor de New-Born Feeding Clinic van haar universiteit, waar kersverse mama's met problematische borstvoeding begeleiding kregen van zowel chiropractoren als vroedkundigen.

Wanneer ze niet in de praktijk zit, is ze vaak extra opleidingen aan het volgen, wandelt ze met haar hond Gaston, of is ze aan het werk als vrijwillig ambulancier voor de 112 van Gent.

SILKE DESAEVER

Diëtiste, Fertiliteitscoach & Lactatiekundige

Hey! Ik ben Silke, diëtiste & lactatiekundige in opleiding. En ook wel de vrouw van Jeroen & de mama van Alice (°2019). 

Alice kwam er echter niet zomaar. Het duurde welgeteld 4 jaar voor ik eindelijk zwanger was van ons mirakelkindje. Die lange weg inspireerde mij om jou als (wens)mama te coachen naar een onbezorgd en gezond leven. Ieder nadeel heb z’n voordeel!

Wanneer ik niet aan het coachen ben, wroet ik in de tuin, ga ik wandelen of fietsen, lees ik een boek, neem ik een bad, of speel ik de zotste spelletjes met Alice.

Op zoek naar antwoorden, oplossingen of bevestiging rond het eetpatroon van jezelf of je kindje? Je kan bij mij terecht voor voedingsadvies op maat:

Voor jezelf:

 • bij een zwangerschapswens

 • tijdens de zwangerschap: do's en don'ts, gezonde voeding, zwangerschapsdiabetes, ...

 • na de zwangerschap: gezonde voeding, veggie of vegan eetpatroon...

Voor je kindje:

 • borstvoeding (Silke is ook lactatiekundige i.o.)

 • starten met vaste voeding: papjes of baby led weaning

 • veggie of vegan eetpatroon

 • voedselallergie of -intolerantie

 • ...


Informeer zeker bij je mutualiteit of er terugbetaling voorzien is voor voedings- of dieetadvies.

bynouchka15072041-scaled.jpg
6T7A2042_edited_edited.jpg

LISA DECEUNINCK

Vroedvrouw

‘Ontdek de geruststelling van een persoonlijke begeleiding voor en na je bevalling.’


Wie is Lisa?

 • diploma bachelor in de Vroedkunde, behaald aan Vives Hogeschool in Kortrijk

 • zelfstandig vroedvrouw sinds september 2021

 • mama van Femi (°2014) en Elli (°2016)

 • gehuwd met Arne

 • woont in Heule

 • geniet van wandelen, fietsen en reizen samen met familie en vrienden.


Elke zwangerschap is uniek, juist daarom streef ik er naar iedereen op een persoonlijke manier te begeleiden voor en na de bevalling. Ik begeleid je graag vanaf het ogenblik dat je zwanger bent tot je baby de eerste verjaardag viert.


Waarvoor kun je bij mij dan bij mij terecht?

 • Pre- en postnatale zorgen

 • Begeleiding tijdens de arbeid

 • Infosessies rond zwangerschap, arbeid & bevalling, borstvoeding…


Ik kijk er naar uit om kennis te maken en jullie met raad en daad bij te staan in een unieke periode in jullie leven.

STEFFIE DE SCHACHT

Vroedvrouw & Lactatiekundige i.o.

Steffie werkt al enkele jaren als zelfstandig vroedvrouw in regio Zedelgem/Brugge en staat vanaf nu ook klaar voor jullie pre- en postnatale noden in regio Kortrijk, samen met baby Billie!


Ze heeft uitgebreide ervaring in alle aspecten van het vroedvrouw-wezen en laat ouders graag vrij om hun eigen visie te volgen als het om hun gezin gaat, ondersteund door haar professionele evaluatie en advies. 

Momenteel rondt ze, net zoals alle andere teamleden van onze praktijk, het Postgraduaat in Lactatiekunde af aan Artevelde Hogeschool Gent .


Contacteer haar telefonisch via 0472740898 om een afspraak vast te leggen, dit kan van zodra je ontdekt dat je zwanger bent of zelf al ervoor! 
Steffie werkt geconventioneerd.

160663448_3772041642831439_8355194914767