top of page
  • Foto van schrijverLisa Deceuninck

Baby dragen

💡Dragen is niet zomaar een alternatief voor een kinderwagen.

🥰Het zorgt voor een geborgen gevoel en minder stress. Het dragen bevordert op die manier een veilige hechting wat op lange termijn meehelpt groeien aan het zelfvertrouwen van je kindje.


👶Het biedt zelfs nog heel wat extra voordelen waaronder het verminderen van fysieke ongemakken bij baby's zoals reflux of krampen.

🤱Door nabijheid wordt er extra oxytocine of knuffelhormoon geproduceerd die op zijn beurt meehelpt voor een optimale melkproductie bij borstvoeding.

👦 De baby bevindt zich op ooghoogte en observeert de sociale interactie van zijn ouders waardoor de eigen sociale ontwikkeling wordt bevordert.

🐸De 'kikkerhouding' zorgt voor een goede ontwikkeling van rug- en

nekspieren en kan heup- en rugproblemen, ook op latere leeftijd voorkomen.


Niet alleen voor de baby maar ook voor de drager is een ergonomisch draagsysteem belangrijk. Een draagdoek of ergonomische draagzak zorgt er ook voor dat het gewicht van de baby gelijkmatig wordt verdeeld over het lichaam waardoor het dragen niet snel te lastig wordt.


Draagsystemen zijn er in allerlei verschillende soorten, maten en materialen. De een is al gebruiksvriendelijker dan de ander en ook het comfort kan verschillen. Iedereen is ook anders gebouwd en heeft zijn eigen specifieke voorkeur.


☎️Vraag raad aan je vroedvrouw als je meer wil weten of uitproberen.

💚Vond je dit interessant? Laat een beetje liefde achter!

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page