top of page
  • Foto van schrijverEmilie Claerbout

Wanneer zijn we nu eigenlijk gezond?

🤔 Wanneer zijn we nu eigenlijk gezond? En wat zou gezondheidszorg moeten zijn?


❌ De definitie van de WHO is het best gekend en gaat als volgt: “Gezondheid is een toestand van volledig fysiek, geestelijk en sociaal welbevinden en niet van louter het ontbreken van ziekte” => echter vinden wij dit vrij limiterend , wat dit zou willen zeggen dat de meeste van ons zelden echt gezond zijn!


✅ Ons team is meer fan van deze definitie, ook wel positieve gezondheid genoemd: “Gezondheid is de capaciteit en het aanpassingsvermogen hebben om sociale, fysieke en emotionele uitdagingen aan te kunnen”


🔜 Dit toont echter ook aan dat we véel meer aan preventie moeten doen, want tegenwoordig doen we meer aan ‘ziektezorg’ dan ‘gezondheidszorg’… Zouden we niet beter streven naar bovenstaande definitie? 😃


👩🏻‍⚕️ Wij vinden alvast dat je niet moet wachten tot er problemen zijn tot je ons raadpleegt! Gezondheid gebeurt namelijk niet enkel in het ziekenhuis of bij je zorgverlener, maar in je dagelijkse leven ahv goede gewoontes! Hierbij hebben we graag aandacht voor alle aspecten van je leven.


☎️ Heb je hier vragen bij of wil jij graag werken aan je gezondheid? Contacteer dan ons dan gerust!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page