4DFE0EF0-AE37-41FC-9BB7-FB950E660EF3_edi

WAARVOOR KAN U BIJ ONS TERECHT?

 

BORSTVOEDING

Borstvoeding loopt niet altijd van een leien dakje en vaak wordt daar op de materniteit in het ziekenhuis te weinig aandacht aan besteed. Emilie & Silke zijn Lactatiekundigen en het volledige team heeft uitgebreide ervaring met het begeleiden van problematische/complexe borstvoeding. Afhankelijk van jouw situatie & voorkeur, kunnen we bespreken bij wie van ons je het best (en snelst) terechtkan. Dit kan in de praktijk of d.m.v. een huisbezoek zijn.

CHIROPRAXIE

Chiropraxie is een discipline binnen de gezondheidszorg die zich voornamelijk toelegt op de diagnose, de behandeling en de preventie van aandoeningen aan het bewegingsapparaat, met in het bijzonder nek- en rugklachten.  Met zijn 5-jarige voltijdse universitaire opleiding is de chiropractor gespecialiseerd in de behandeling van gewrichts-, spier- en aanverwante zenuwaandoeningen, vooral aan de wervelkolom en de omliggende gewrichten.

Chiropractie is veilig en doeltreffend tijdens elke levensfase, van geboorte tot pensioen!

PRENATALE BEGELEIDING

Onze vroedvrouw begeleidt je doorheen je hele zwangerschap. In samenwerking met je eigen gynaecoloog, volgt ze de gezondheid op van zowel mama als baby en geeft ze je advies. Je kan Steffie hiervoor contacteren van zodra je ontdekt dat je zwanger bent! Aangezien ze geconventioneerd werkt, wordt dit meestal vollédig door je mutualiteit terugbetaald.

CHIROPRAXIE ZWANGERSCHAP

Het lichaam van een zwangere vrouw ondergaat enorme veranderingen op fysiologisch, fysiek en mentaal vlak. Verschillende klachten kunnen tijdens die periode optreden, bijvoorbeeld bekkengordel / lage rugpijn, misselijkheid, ademhalingsproblemen, hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, sciatalgie, enzoverder.
Tijdens de zwangerschap hanteert de chiropractor diverse zachte technieken om de toekomstige moeder zo aangenaam mogelijk van deze unieke periode te laten genieten en het bekken mooi in balans te brengen voor meer comfort van je baby.

POSTNATALE BEGELEIDING

Van zodra je thuiskomt van het ziekenhuis, kan je genieten van de begeleiding van onze vroedvrouw. Zij volgt de gezondheid op van zowel mama als baby na de geboorte tot een jaar nadien. Ze staat ook altijd klaar om advies te geven en je vragen te beantwoorden, persoonlijk of telefonisch.

CHIROPRAXIE BABY'S

De geboorte is het eerste trauma dat de mens ondervindt, ongeacht of ze via een natuurlijke bevalling of met een keizersnede gebeurt. Tijdens de bevalling ondergaat de baby verschillende drukken op de schedel en op de kwetsbare ruggengraat. Dat kan storingen veroorzaken in het neurologisch systeem.
Een controle bij de chiropractor in de eerste weken na de geboorte kan helpen bij torticollis, overmatig huilen, slechte zuigreflex, slaapproblemen, vervorming van de schedel, voorkeurshouding, borstvoedingsproblemen...

CHIROPRAXIE KINDEREN

Terwijl een kind opgroeit, ondergaat het verschillende leerstappen op motorisch, sensorisch, emotioneel en cognitief gebied. Die stappen zijn enorm belangrijk en zorgen voor een optimale verbinding tussen zijn hersenen en zijn lichaam.
Tijdens die periode ontwikkelt het zenuwstelsel van je kind zich enorm vlug, ondanks de verschillende trauma's die kunnen optreden tijdens de kindertijd. De chiropractor begeleidt je kind door die levensfase door middel van aangepaste technieken om het groeipotentieel van je kind maximaal te garanderen.

ARBEID AAN HUIS

Onze vroedvrouw begeleidt je graag aan huis wanneer je vliezen breken of je denkt dat je weeën gestart zijn. Ze volgt je arbeid op tot wanneer het tijd is om naar het ziekenhuis te vertrekken.

ZWANGERSCHAPSVERLIES

Het gebeurt soms dat je je ongeboren kindje verliest. Ook daarbij kunnen we helpen, zowel medisch als psychologisch. Hiervoor kan je een afspraak maken met onze vroedvrouw Steffie.

CHIROPRAXIE OP HET WERK

Onze levensstijl en onze dagelijkse activiteiten beïnvloeden aanzienlijk de volksgezondheid. Rugpijn is wereldwijd de meest voorkomende oorzaak van invaliditeit. Meer dan 80 % van de volwassen bevolking krijgt vroeg of laat last van rugpijn en velen duiden hun werkactiviteiten aan als de grootste oorzaak.
Specialisten zijn niet verwonderd van dat hoge percentage. Het is ongetwijfeld een gevolg van de evolutie naar een steeds meer sedentaire levensstijl. Vanaf jonge leeftijd kunnen klachten optreden onder de vorm van hoofdpijn, nekpijn met of zonder uitstraling in de armen, rugpijn, schouderpijn, duizeligheid, vermoeidheid, enzoverder.

CHIROPRAXIE TIJDENS JE PENSIOEN

Vanaf een bepaalde leeftijd is ons lichaam minder in staat om de opgestapelde belastingen uit het verleden en/of het heden te compenseren. Dat je dan met bepaalde klachten begint te kampen, is perfect normaal. Dat betekent echter niet dat je dat moet aanvaarden en maar moet leren leven met die klachten. De chiropractor stimuleert je lichaam zodanig dat je perfect in staat bent om al je favoriete activiteiten pijnloos uit te voeren en zo optimaal van je pensioen te genieten.

ERGONOMISCH ADVIES

Chiropractor Emilie geeft je met plezier informatie en advies over hoe je meer ergonomisch leeft & werkt. Dit is echter vaak moeilijk te bereiken in onder andere de eerstelijns hulpverlening (brandweer, politie, ambulancier etc.) en andere fysiek belastende jobs. In dat geval vertelt ze je graag hoe je jouw lichaam toch goed kan voorbereiden en beschermen voor deze situaties. Dit is van groot belang voor ieders gezondheid en om gewrichtsklachten te vermijden. 
Indien gewenst kan dit ook als workshop/lezing in uw bedrijf of dienst.

ANDERE VRAAG/KLACHT?

Indien u met een andere vraag of klacht zit, neem dan gerust telefonisch of via mail contact met ons op. Dan bekijken we samen hoe en of wij jou kunnen helpen en indien nodig verwijzen we jou door naar een andere zorgverlener.