WAARVOOR KAN U BIJ ONS TERECHT?

BORSTVOEDING

Borstvoeding loopt niet altijd van een leien dakje en vaak wordt daar op de materniteit in het ziekenhuis te weinig aandacht aan besteed. Emilie & Steffie zijn beide Lactatiekundigen en het volledige team heeft uitgebreide ervaring met het begeleiden van problematische/complexe borstvoeding. Afhankelijk van jouw situatie & voorkeur, kunnen we bespreken bij wie van ons je het best (en snelst) terechtkan. Dit kan in de praktijk of d.m.v. een huisbezoek zijn.

PRENATALE BEGELEIDING

Onze vroedvrouw begeleidt je doorheen je hele zwangerschap. In samenwerking met je eigen gynaecoloog, volgt ze de gezondheid op van zowel mama als baby en geeft ze je advies. Je kan Steffie of Lisa hiervoor contacteren van zodra je ontdekt dat je zwanger bent! Aangezien ze geconventioneerd werkt, wordt dit meestal vollédig door je mutualiteit terugbetaald.

VOEDING BIJ KINDEREN

Frustraties tijdens het eten, bezorgdheden over het gewicht van je kind, moeilijke eters, selectief eetgedrag, een verstoorde relatie tussen voeding en je kind, … Het zijn problemen die bij veel gezinnen voorkomen en op alle leeftijden ontstaan. 
Bij deze situaties helpt Axelle graag mee denken hoe we ze kunnen aanpakken.

PIJN & MOBILITEIT IN DE ZWANGERSCHAP

Het lichaam van een zwangere vrouw ondergaat enorme veranderingen op fysiologisch, fysiek en mentaal vlak. Verschillende klachten kunnen tijdens die periode optreden, bijvoorbeeld bekkengordel / lage rugpijn, misselijkheid, ademhalingsproblemen, hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, sciatalgie, bekkeninstabiliteit, enzoverder.
Chiropractor Emilie specialiseert zich in de diagnose & behandeling van deze klachten tijdens de zwangerschap

VOEDING TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

Je hoort het vaak ‘als je zwanger bent, moet je eten voor twee’. Dit klopt niet volledig. In de krant was overlaatst te lezen ‘4 op de 10 zwangere vrouwen heeft overgewicht’. Maar hoe moet je hier mee omgaan? Axelle helpt je graag naar een gezond eet- en leefpatroon die goed is voor zowel jezelf als jouw (toekomstige) baby!

ZUIGPROBLEMEN - MONDFUNCTIE

Zowel aan de borst als aan de fles kunnen zich problemen voordoen met zuigen. Van lucht happen, tot pijnlijk klemmen, te weinig zuigkracht, zich verslikken, gefrustreerd geraken of in slaap vallen en niet voldoende voeding binnenkrijgen. Emilie specialiseert zich in diagnose & behandeling van deze problemen, ongeacht de leeftijd van je baby.

TONGRIEMEN

Je kan bij Emilie terecht voor diagnose van een problematische tongriem of lipriem bij je baby. Indien zij een ingreep nodig acht verwijst ze je door naar de meest gepaste zorgverlener om dit te laseren/knippen en voorziet jou van alle nodige uitleg & oefeningen. Na de ingreep kan je ook bij haar terecht voor de wondcontrole & nazorg.

POSTNATALE BEGELEIDING

Van zodra je thuiskomt van het ziekenhuis, kan je genieten van de begeleiding van onze vroedvrouw. Zij volgt de gezondheid op van zowel mama als baby na de geboorte tot een jaar nadien. Ze staat ook altijd klaar om advies te geven en je vragen te beantwoorden, persoonlijk of telefonisch.

CHIROPRAXIE BABY'S

De geboorte is het eerste trauma dat de mens ondervindt, ongeacht of ze via een natuurlijke bevalling of met een keizersnede gebeurt. Tijdens de bevalling ondergaat de baby verschillende drukken op de schedel en op de kwetsbare wervelkolom. Een controle bij chiropractor Emilie in de eerste dagen/weken na de geboorte kan helpen bij het vroegtijdig opsporen & oplossen van overmatig huilen, slechte zuigreflex, slaapproblemen, vervorming van de schedel, voorkeurshouding, borstvoedingsproblemen...

PIJN & MOBILITEIT BIJ KINDEREN

Terwijl een kind opgroeit, ondergaat het verschillende leerstappen op motorisch, sensorisch, emotioneel en cognitief gebied. Zijn er klachten bij je kind of moeilijkheden met het (niet/te laat/eenzijdig) behalen van de mijlpalen zoals rollen, kruipen, stappen...? Onze chiropractor Emilie kijkt waar het fout loopt en kan doeltreffend behandelen en advies geven

ARBEID AAN HUIS

Onze vroedvrouw begeleidt je graag aan huis wanneer je vliezen breken of je denkt dat je weeën gestart zijn. Ze volgt je arbeid op tot wanneer het tijd is om naar het ziekenhuis te vertrekken.

BABYVOEDING

Heb je als kersverse moeder vragen over welke flesvoeding ideaal is voor jouw baby? Wil je hulp bij de overstap van borst- of flesvoeding naar papjes en vaste voeding? 
Axelle biedt jou praktische ondersteuning bij deze thema’s. Je gaat samen met haar op zoek naar de ideale manier om jouw baby te voeden waardoor de stress hierover weg valt. Zo kan jij jezelf blijven en geniet van het moederschap.

GEZONDE LEVENSSTIJL

Een gezonde levensstijl gaat hand in hand met een gezond gewicht en een gezonde relatie met voeding. Axelle zoekt met jou een gezonde levensstijl die bij jou past. Zonder strenge dieetregels of restricties.

VOEDING NA DE ZWANGERSCHAP

De maatschappij legt kersverse moeders een enorme druk op om zo snel mogelijk terug het lichaam van voor de zwangerschap te bereiken. Onze diëtiste Axelle begeleidt je graag naar een gezonde relatie met je lichaam en voeding.

ALLERGIE OF INTOLERANTIE

Werd er bij jou of je kind een voedselintolerantie of -allergie vastgesteld? Weet je niet hoe je verder moet? Heb je nood aan correcte informatie en adviezen? Aarzel dan zeker niet om een afspraak te maken bij onze diëtiste Axelle!

CHIROPRAXIE

Chiropraxie is een discipline binnen de gezondheidszorg die zich toelegt op de diagnose, de behandeling en de preventie van aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Met zijn 5-jarige voltijdse universitaire opleiding is de chiropractor gespecialiseerd in de behandeling van gewrichts-, spier- en aanverwante zenuwaandoeningen.

Chiropractie is veilig en doeltreffend tijdens elke levensfase, van geboorte tot pensioen!

ZWANGERSCHAPSVERLIES

Het gebeurt soms dat je je ongeboren kindje verliest. Ook daarbij kunnen we helpen, zowel medisch als psychologisch. Hiervoor kan je een afspraak maken met onze vroedvrouw Steffie.

ANDERE VRAAG/KLACHT?

Indien u met een andere vraag of klacht zit, neem dan gerust telefonisch of via mail contact met ons op. Dan bekijken we samen hoe en of wij jou kunnen helpen en indien nodig verwijzen we jou door naar een andere zorgverlener.