top of page

WAARVOOR KAN JE BIJ ONS TERECHT?

BORSTVOEDING

Borstvoeding loopt niet altijd van een leien dakje en vaak wordt daar op de materniteit in het ziekenhuis te weinig aandacht aan besteed. Emilie & Steffie zijn beide Lactatiekundigen en het volledige team heeft uitgebreide ervaring met het begeleiden van problematische/complexe borstvoeding. Afhankelijk van jouw situatie & voorkeur, kunnen we bespreken bij wie van ons je het best (en snelst) terechtkan. Dit kan in de praktijk of d.m.v. een huisbezoek zijn.

PRENATALE BEGELEIDING

Onze vroedvrouw begeleidt je doorheen je hele zwangerschap. In samenwerking met je eigen gynaecoloog, volgt ze de gezondheid op van zowel mama als baby en geeft ze je advies. Je kan ons hiervoor contacteren van zodra je ontdekt dat je zwanger bent! Aangezien we geconventioneerd werken, wordt dit bijna vollédig door je mutualiteit terugbetaald.

VOEDING BIJ KINDEREN

Frustraties tijdens het eten, bezorgdheden over het gewicht van je kind, moeilijke eters, selectief eetgedrag, een verstoorde relatie tussen voeding en je kind, … Het zijn problemen die bij veel gezinnen voorkomen en op alle leeftijden ontstaan. 
Bij deze situaties helpt Axelle graag mee denken hoe we ze kunnen aanpakken.

JE LICHAAM TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

Het lichaam van een zwangere vrouw ondergaat enorme veranderingen op fysiologisch, fysiek en mentaal vlak. Verschillende klachten kunnen tijdens die periode optreden, bijvoorbeeld bekkengordel / lage rugpijn, misselijkheid, ademhalingsproblemen, hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, sciatalgie, bekkeninstabiliteit, enzoverder.
Chiropractor Emilie specialiseert haar in het veilig & doeltreffend behandelen van het vrouwelijke lichaam tijdens de zwangerschap.

VOEDING TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

Je hoort het vaak ‘als je zwanger bent, moet je eten voor twee’. Dit klopt niet volledig. In de krant was overlaatst te lezen ‘4 op de 10 zwangere vrouwen heeft overgewicht’. Maar hoe moet je hier mee omgaan? Axelle helpt je graag naar een gezond eet- en leefpatroon die goed is voor zowel jezelf als jouw (toekomstige) baby!

ZUIGPROBLEMEN - MONDFUNCTIE - BORST-/FLESWEIGEREN

Zowel aan de borst als aan de fles kunnen zich problemen voordoen met zuigen. Van lucht happen, tot pijnlijk klemmen, voeding weigeren, te weinig zuigkracht, zich verslikken, gefrustreerd geraken of in slaap vallen en niet voldoende voeding binnenkrijgen.
Je kan hiervoor terecht bij terecht bij Emilie, onze chiropractor/lactatiekundige.

TONGRIEMEN

Je kan bij Emilie terecht voor diagnose van een problematische tongriem of lipriem bij je baby. Indien zij een ingreep nodig acht verwijst ze je door naar de meest gepaste zorgverlener om dit te laseren/knippen en voorziet jou van alle nodige uitleg & oefeningen. Na de ingreep kan je ook bij haar terecht voor de wondcontrole & nazorg.

SPIER-, ZENUW- EN GEWRICHTSPROBLEMEN

Ongeacht je leeftijd, job of achtergrond kan het zijn dat je op een bepaald moment last hebt van mobiliteitsproblemen of pijn. Je kan terecht bij chiropractor Emilie voor onderzoek en behandeling hiervan zonder medicatie of ingrepen. Indien nodig zal ze jou gepast doorverwijzen naar een andere zorgverlener en daarmee samenwerken om jou van de best mogelijke zorg te voorzien.

POSTNATALE BEGELEIDING

Van zodra je thuiskomt van het ziekenhuis, kan je genieten van de begeleiding van onze vroedvrouwen. Zij volgen de gezondheid op van zowel mama als baby na de geboorte tot een jaar nadien. Ze staat ook altijd klaar om advies te geven en je vragen te beantwoorden, persoonlijk of telefonisch.

CHIROPRAXIE BABY'S

De geboorte is het eerste trauma dat de mens ondervindt, ongeacht of ze via een natuurlijke bevalling of met een keizersnede gebeurt. Tijdens de bevalling ondergaat de baby verschillende drukken op de schedel en op de kwetsbare wervelkolom. Een controle bij chiropractor Emilie in de eerste dagen/weken na de geboorte kan helpen bij het vroegtijdig opsporen & oplossen van overmatig huilen, slechte zuigreflex, slaapproblemen, vervorming van de schedel, voorkeurshouding, borstvoedingsproblemen...

ARBEID AAN HUIS

Onze vroedvrouwen begeleiden je graag aan huis wanneer je vliezen breken of je denkt dat je weeën gestart zijn. We volgen je arbeid op tot wanneer het tijd is om naar het ziekenhuis te vertrekken.

PERINATAAL WELZIJN

Perinatale begeleiding richt zich op alle moeilijkheden waarmee je tijdens deze periode geconfronteerd kan worden. Ongeacht of je zwanger wil worden, zwanger bent of net bevallen bent, het is een levensfase met veel impact, uitdagingen, vragen en onzekerheden. Als je graag hulp hebt bij het navigeren van deze periode, kan je terecht bij psychologe Jolien.

PIJN & MOBILITEIT BIJ KINDEREN

Terwijl een kind opgroeit, ondergaat het verschillende leerstappen op motorisch, sensorisch, emotioneel en cognitief gebied. Zijn er klachten bij je kind of moeilijkheden met het (niet/te laat/eenzijdig) behalen van de mijlpalen zoals rollen, kruipen, stappen...? Onze chiropractor Emilie kijkt waar het fout loopt en kan doeltreffend behandelen en advies geven

BABYVOEDING

Heb je als kersverse moeder vragen over welke flesvoeding ideaal is voor jouw baby? Wil je hulp bij de overstap van borst- of flesvoeding naar papjes en vaste voeding? 
Axelle biedt jou praktische ondersteuning bij deze thema’s. Je gaat samen met haar op zoek naar de ideale manier om jouw baby te voeden waardoor de stress hierover weg valt. Zo kan jij jezelf blijven en geniet van het moederschap.

HET PRILLE OUDERSCHAP

Voor ondersteuning bij pril ouderschap en bezorgdheden rond jonge kinderen kan je terecht bij psychologe Jolien. Ze begeleidt je ook graag wanneer je baby frequent huilt, onrustig, hyperalert of angstig is.

GEZONDE LEVENSSTIJL

Een gezonde levensstijl gaat hand in hand met een gezond gewicht en een gezonde relatie met voeding. Axelle zoekt met jou een gezonde levensstijl die bij jou past. Zonder strenge dieetregels of restricties.

VOEDING NA DE ZWANGERSCHAP

De maatschappij legt kersverse moeders een enorme druk op om zo snel mogelijk terug het lichaam van voor de zwangerschap te bereiken. Onze diëtiste Axelle begeleidt je graag naar een gezonde relatie met je lichaam en voeding.

ALLERGIE OF INTOLERANTIE

Werd er bij jou of je kind een voedselintolerantie of -allergie vastgesteld? Weet je niet hoe je verder moet? Heb je nood aan correcte informatie en adviezen? Aarzel dan zeker niet om een afspraak te maken bij onze diëtiste Axelle!

ZWANGERSCHAPSVERLIES

Het gebeurt soms dat je je ongeboren kindje verliest. Ook daarbij kunnen we helpen, zowel medisch als psychologisch. Hiervoor kan je een afspraak maken met onze vroedvrouw Steffie.

JE LICHAAM NA DE ZWANGERSCHAP

Of er nu klachten waren tijdens de zwangerschap of niet, soms heeft je lichaam moeite om na de bevalling terug op z'n plooi te geraken. Dit kan gaan van rugpijn, tot last in de bekkenstreek, een rectus diastase of pubis diastase etc. 
Je kan terecht bij chiropractor Emilie voor onderzoek en behandeling wanneer je last hebt hiervan, dit al onmiddelijk na je bevalling.

JE LICHAAM BIJ EEN ZWANGERSCHAPSWENS

Zwanger worden kan soms moeilijker verlopen dan gewenst. Naast begeleiding van je gynaecoloog kan het de moeite zijn om je voeding en functie van je bekkenregio/bekkenbodem na te kijken. Hiervoor kan je terecht bij Emilie en/of Axelle.

Aanbod: Lijst
bottom of page