top of page

ONS TEAM

20220519_GroeiGent-62.jpg

EMILIE

Chiropractor & Lactatiekundige IBCLC

Emilie is ‘Doctor of Chiropractic’ en studeerde daarvoor 5 jaar aan Bournemouth University in Engeland. In 2021 behaalde ze het postgraduaat Lactatiekunde aan de Artevelde Hogeschool en het jaar erna de kwalificatie als IBCLC.

Ze is de enige persoon in België met deze dubbele qualificatie.

Emilie focust zich op het vrouwelijke lichaam voor, tijdens en na de zwangerschap, alsook baby's, kinderen en (borst-) voedingsproblemen. ​

Ze blijft zich voordurend in verder specialiseren dmv opleidingen en het bijwonen van congressen.

Wanneer ze niet in de praktijk zit, is ze vaak extra opleidingen aan het volgen, wandelt ze met haar hond Gaston, of is ze aan het werk als vrijwillig ambulancier 112 in Avelgem.

Ten slotte is ze ook actief als gastdocent voor het postgraduaat Lactatiekunde aan de Artevelde Hogeschool en voor het West-Vlaams Opleidingscentrum voor Brandweer- Redding- en Ambulancediensten. 

Je kan Emilie consulteren in onze praktijk in Kortrijk, maar ook in Huisartsenpraktijk Groei! te Wondelgem. 

LISA

Vroedvrouw

Lisa behaalde haar bachelor in de vroedkunde aan Hogeschool Vives in Kortrijk, in 2021 vervoegde ze onze praktijk als zelfstandig vroedvrouw. 

Elke zwangerschap is uniek, juist daarom streeft ze er naar iedereen op een persoonlijke manier te begeleiden voor en na de bevalling. Ze begeleidt je graag vanaf het ogenblik dat je zwanger bent tot je baby de eerste verjaardag viert.

Lisa is trotse mama van Femi (°2014) en Elli (°2016) en gelukkig gehuwd met partner Arne. Samen wonen ze in het rustige Heule. 

​Als ze niet aan het werk is geniet ze van wandelen, fietsen en reizen samen met familie en vrienden.


Waarvoor kan je bij haar terecht?

  • Pre- en postnatale zorgen

  • Begeleiding tijdens de arbeid

  • Infosessies rond zwangerschap, arbeid & bevalling, borstvoeding…


Ze kijkt er naar uit om kennis te maken en jullie met raad en daad bij te staan in een unieke periode in jullie leven!

Lisa begeleidt mensen in regio's Kortrijk, Heule, Kuurne, Harelbeke, Lendelede en Izegem

6T7A2042_edited_edited.jpg
IMG_4155.jpeg

AXELLE

Diëtiste & Gezondheidswetenschapper i.o.

Axelle is al van kleins af aan gebeten door koken, lekker eten en gezellig tafelen. Buiten zijn, zwemmen, tennissen, koken en reizen zijn haar grootste passies. 


Iedereen is uniek en elk lichaam is anders, daarom probeert Axelle zo persoonlijk mogelijk te werk te gaan en luistert ze naar wat jij nodig hebt. Ze gaat samen met jou op zoek naar een levensstijl die bij jou past en die jij kan volhouden, zonder dieetregels want deze bezorgen haar stress. Gezonde voeding, beweging en genieten van het leven is het enige wat op lange termijn haalbaar is. 


Axelle behaalde haar bachelor in de Voedings- en Dieetkunde aan de Hogeschool Gent en studeert momenteel nog een Ba-na-Ba Toegepaste Gezondheidswetenschappen aan de Howest. Sinds 2023 mag ze haarzelf ook kinderdiëtiste en specialist in Intuïtief Eten noemen.


Levenslang leren is het motto waar ze 100% achterstaat. Op haar planning staan volgende opleidingen ook nog: 

  • Opleiding diabeteseducator

  • Opleiding voedselintoleranties en overgevoeligheden

  • Eet en drinkproblemen bij kinderen

LAURE

Vroedvrouw

Laure is origineel van Wevelgem en vervoegde ons team in 2023 als vroedvrouw. 

Het begeleiden van aanstaande ouders tijdens de zwangerschap en na de geboorte is een bijzondere en waardevolle taak waar ze veel voldoening uit haalt. Dit jaar heeft ze de opleiding tot perinatale coach dan ook nog gevolgd en volgend jaar zal ze zichzelf verder specialiseren als lactatiekundige, omdat ze gelooft in het belang van goede ondersteuning en begeleiding bij borstvoeding.

Laure koestert de passie voor reizen en het ontdekken van nieuwe culturen. Ze vindt het heerlijk om zichzelf onder te dompelen in nieuwe landen, omgeven door de geuren, smaken en tradities die elk land uniek maken. Door nieuwe ervaringen op te doen, kan ze ook nieuwe inzichten verwerven en onvergetelijke herinneringen creëren.

In 2022 kreeg Laure de ongelofelijke kans om 3 maanden in het mooie en warme Gambia door te brengen. Dit was voor haar stage op het verloskwartier van Basse Santa Su. Door dit prachtige avontuur is haar verlangen om mensen te helpen nog meer gegroeid.

Laure kan ook erg genieten van de eenvoudige dingen van het leven, zoals ontspannen op een gezellig terrasje. Bovendien vindt ze veel vreugde in het spelen van gezelschapsspellen, die een gevoel van verbondenheid en plezier met zich meebrengen.

Als je graag nog wat meer over Laure wilt weten, aarzel dan niet om vragen te stellen!

WhatsApp Image 2023-05-14 at 10.47.24.jpeg
160663448_3772041642831439_8355194914767

STEFFIE

Vroedvrouw & Lactatiekundige

Steffie werkt al enkele jaren als zelfstandig vroedvrouw in regio Zedelgem/Brugge en ondersteunt Lisa wanneer nodig in regio Kortrijk. Haar eigen website vindt je alvast HIER.


Ze heeft uitgebreide ervaring in alle aspecten van het vroedvrouw-wezen en laat ouders graag vrij om hun eigen visie te volgen als het om hun gezin gaat, ondersteund door haar professionele evaluatie en advies. 

Steffie behaalde net zoals Emilie het postgraduaat Lactatiekunde aan de Artevelde Hogeschool.

Naast het ondersteunen van gezinnen, is Steffie ook actief als docent binnen verschillende opleidingen zoals spoedbevalling, seksuele opvoeding etc.


Contacteer haar telefonisch via 0472740898 om een afspraak vast te leggen, dit kan van zodra je ontdekt dat je zwanger bent of zelf al ervoor! Steffie werkt geconventioneerd.

Team: Ons team
bottom of page