top of page
  • Foto van schrijverEmilie Claerbout

De nipple flip of flipple techniek voor een pijnloze aanhap bij borstvoeding

Hoe je je baby kan helpen bij het maken van een correcte aanhap voor een pijnvrije borstvoeding!


Waarom de nipple flip gebruiken?

Veel baby’s kunnen correct en pijnvrij aanhappen zonder hulp van deze techniek. Bij sommige baby’tjes gaat het echter wat moeilijker, zeker in de eerste weken, dan kan het nuttig zijn om hen te assisteren bij het maken van een correcte aanhap waarbij de borst diep genoeg in de mond zit. Dit zorgt ervoor dat de baby efficiënter kan drinken en dat mama veel meer comfort ervaart bij de borstvoeding.


Wist je dat?

Wist je dat borstvoeding niet pijnlijk hoort te zijn?

Kleine correcties van je baby’s aanhaptechniek kunnen al een heel groot verschil maken.

Zelf als je kloven hebt, kan je mits de juiste techniek mogelijks een pijnvrije aanhap bekomen. Indien dit niet lukt, is het belangrijk om je baby’s mondfunctie en mama’s zenuwfunctie te laten bekijken door een chiropractor.


Stap 1:

Veel borstvoedende mama’s kennen reeds het concept van de borst voor te vormen ‘als een hamburger’ zodat de baby gemakkelijker kan aanhappen.

De nipple flip of flipple techniek gaat hier nog een stap op verder, door bij het voorvormen de tepel op te richten naar de baby’s neus. Dit kan je bekomen door asymmetrisch te duwen op je borst/naast je tepelhof.


Stap 2:

Eens je baby een grote mond maakt, breng je je baby dichter tegen de borst. De hand die je borst aan het voorvormen is, laat de tepel dan terug ontplooien (je kan evtl helpen door de bovenkant dan wat extra terug te duwen als het ware)waardoor de tepel & het tepelhof dieper in de mond van je kindje zitten, tot achteraan het hard gehemelte. Deze techniek vergt wel wat oefening en het kan zeker geen kwaad om je lactatiekundige hierbij voor hulp te vragen!Nipple flip of flipple techniek bij borstvoeding
Bron: https://static1.squarespace.com/static/5dcf5c84cb3ab6681a5c0453/t/5dd1687dfbae9d721798115b/1574004862080/Latch+in+6+steps.jpg

Vond je dit interessant of heb je vragen?

Maak een afspraak met iemand van ons team via

www.samen-groeien.be of contacteer ons!


056 38 07 99

info@samen-groeien.be


Volg ons op instagram via @samen.groeien.be
103 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page